Syndicate contentOpinion

Sport? Nej tack.

De stora mediejättarna knackar på din dörr när du som minst behöver det. Arbetsveckan är slut - du har stängt din portfölj, packat ned din fjäderpenna och rengjort ditt bläckstop. Då står djävulen i farstun. Det är Unibet, Sportbladet, SportIDOL, Viasat, Playboy, Premiership, Casino Royal. De vill ta de få timmar av livsgnista och glädje du har kvar när klockan klämtar. Vad ska du ha innan butiken stänger? Ett liv framför dumburken eller ett liv i upplysningens och fridfullhetens anda?

Låt oss glömma i nittio minuter

Det känns egentligen helt uppåt väggarna att diskutera nyförvärv och klacksparkar när verkligheten och samhället ser ut som det gör. Flyktingströmmar från Syrien med katastrofala
följder för såväl infrastruktur som den enskilt drabbade. Jag mötte Arbil i september förra året. Han hade rest till Syrien för att hjälpa sina bröder och systrar mot den
hårdföra regimen. Arbil tvingades mörda fem personer i Isis namn, berättade han för mig. Förstå vad det gör med en människa. Sist jag hörde från Arbil hotades han av utvisning för att han"betett sig illa".
Är det så vi vill ha det i vårt öppna Sverige? Inte jag i alla fall.

Att döda ett barn - en krönika av idrottspoeten Dan Durk

Jag älskade en gång ett fotbollslag - fråga mig för allt i världen inte vilket - och jag trodde att kärleken till laget var evig. Kanske är den det. Kanske är det kärleken till ett barn? Kanske slutade jag älska mitt barn. Det gör så förbannat ont.

Malmö - bögarnas stad

Manne Galt har läst tidningen och är missnöjd med sakernas tillstånd.

Sport-IDOL-special - Vi listar de 20 bästa genom tiderna

SPort-IDOL:s Seppo Aleppo och Jack Pott ger er tidernas bästa fotbollsspelare. Fyra (!) sverigebekantingar återfinns i listan.

Tweets

I fokus: