Stahres superchock: Mannen med den gula hatten - tar över Blåvitt

Mikael Stahres dagar som blåvit tränare kan vara räknade. Nu pekar mycket på att Mannen med den gula hatten tar över IFK Göteborg redan under VM-uppehållet.

Mats Gren har svår klåda av ogräsmedel när Sport-IDOLS Jennifer Toastamaster träffar honom i en prunkande rabatt utanför Kamratgårdens entré.

- Jag har oerhört svår klåda från ogräsmedlet Hastarax. Vi har dränkt in hela delsjövägen med det här giftet, säger blåvitts nya sportchef och visar leende upp en flaska Hastarax.

Sport-IDOL:s Jennifer Toastamaster är gammal i gamet och låter sig inte avledas av den slipade sportchefen.

- Slingra dig inte, gubbe. Vad har vi på Mannen med den gula hatten?

- En duktig tränare och en bra man. Maratonlöpare. Tränar väl ett brittiskt lag nu?

För att förstå Mats Grens svar måste vi titta bakåt i tiden, till den 25 maj 2014. Då får Jennifer Toastamaster ett samtal från den afrikanske mediastjärnan David Fjäll. Fjäll har under en naturexpedition sett en gul hatt sticka upp ovan buskagen. En vänskap tar sin början. Fjäll och Mannen med den gula hatten har ett långt samtal vid en liten sjö. Det visar sig att Gren ringt upp Mannen med den gula hatten och frågat om han varit intresserad av att träna IFK Göteborg. Det har han då varit.
Fjäll ger nyheten till Toastamaster som har en hållhake på Fjäll.

- Är Mannen med den gula hatten IFK Göteborgs nya tränare?

- Jag ska kolla om vi har spikat han än, vänta lite, säger Mats Gren med ett leende och sätter ned ogräsmedlet. Som det stinker ogäsmedel nu.

När Gren kommer ut igen bekräftar han att IFK har en ny tränare.

Jennifer Toastamaster

Tweets

Aktuella resultat